HOME CLUBINFO ACTUEEL SPELERS JEUGD KALENDER SPONSORS  
 
 
 
Algemene info
Bestuursleden
Medewerkers
Trainers
Login leden
Webmaster
Fotogalerij
Media
 
Sponsors :
 
 
 
 
 

Eendracht Ninove.

De club werd officieel gesticht in 1921.

Voor die periode bestond de ploeg reeds als caféploeg zoals er toen veel in Ninove en omstreken waren.

Aanvankelijk speelde de ploeg onder de benaming "Bal Op Ninove".

Hoewel "Bal Op Ninove", spelend op het stationsplein, een degelijke ploeg was, bracht ze het echter nooit verder dan de regionale reeksen.

Uit een fusie in 1963 tussen "Bal Op" en "Blokken", ontstond "Eendracht Ninove". Resultaat van deze samenwerking was dat "Eendracht Ninove" een paar jaar later voor het eerst in zijn bestaan nationaal zou kaatsen (Hogere II).

De nieuwe club "Eendracht Ninove" speelde afwisselend op het Stationsplein en in de Vredelaan.
Deze accomodatie liet echter niet toe een degelijke jeugdwerking uit te bouwen. Daarom werd uitgekeken naar een terrein waar de jeugd veilig kon spelen en oefenen.
Op initiatief van Schepen Callebaut werd uiteindelijk een nieuwe accomodatie betrokken op een schitterende locatie : achter de sporthal van Ninove, aan de oevers van de Dender...

Ondanks het Bosman-arrest kon Eendracht Ninove zich handhaven als  één van de weinig overgebleven kaatsclubs in de regio.

 Kaatsploegen zoals Tollembeek, Meerbeke, ..... ,vooraanstaande kaatsploegen in het verleden, zijn door het Bosman-arrest verdwenen.

Na een periode in bevordering kon Eendracht Ninove eindelijk terug zijn plaats innemen in de nationale reeksen. Seizoen 2011 komt de ploeg uit in Nationale I.

 

 
 
 
 
     
 
© 2009- 2020 Eendracht Ninove
 
     
 
 
JDS


JDS